carpaccio a'la maniere russe
Carpaccio
500 g polędwicy oliwa (najlepiej truflowa), 4 łyżeczki kaparów, 4 łyżeczki utartego parmezanu, sól, biały pieprz
Surową polędwicę wkładamy do zamrażarki, żeby solidnie stężała, ale nie zamarzła. Gdy jest twarda, wyjmujemy ją z folii i bardzo ostrym nożem kroimi na możliwie jak najcieńsze paski. Smarujemy je oliwą i dekoracyjnie układamy na talerzach.
500 g polędwicy oliwa (najlepiej truflowa), 4 łyżeczki kaparów, 4 łyżeczki utartego parmezanu, sól, biały pieprz
Surową polędwicę wkładamy do zamrażarki, żeby solidnie stężała, ale nie zamarzła. Gdy jest twarda, wyjmujemy ją z folii i bardzo ostrym nożem kroimi na możliwie jak najcieńsze paski. Smarujemy je oliwą i dekoracyjnie układamy na talerzach.
1 Comments:
nie...
Post a Comment
Subscribe to Post Comments [Atom]
<< Home